Küfür Olan Vela Kapsamına Giren Amellerden Bazıları



بسم الله الرحمن الرحيم

1 - Kâfirleri tekfir etmemek, onların kafir olduklarında şüphe etmek.
         Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "İbrahim ve beraberinde olanlarda sizin için güzel bir örnek vardır. Hani bir zaman kavimlerine şöyle demişlerdi: "Biz sizden ve Allah'tan başka taptıklarınızdan uzağız. Sizi tekfir ettik. Yalnız Allah'a iman edinceye kadar bizimle sizin aranıza ebedi bir düşmanlık ve kin girmiştir." (Mümtahine: 4)

2 - Kâfirlerin heva ve heveslerine uymak:
          Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Kendi dinlerine uymadıkça yahudi ve hristiyanlar senden asla razı olmazlar. De ki:"Allah'ın gösterdiği yoldan başka doğru yol yoktur. Andolsun ki sana ilim geldikten sonra şayet onların  arzularına uyarsan Allah'tan sana ne bir veli ne de bir yardımcı vardır." (Bakara: 120)

3 - Kâfirlere İslam’ın yasakladığı konularda itaat etmek, tavsiyelerine uymak ve Allah'ın kitabından başka hükümlerle hükmeden mahkemelerine başvurmak.
        Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Muhakkak ki şeytanlar dostlarına, sizinle mücadele etmeleri için telkinde bulunurlar. Eğer onlara uyarsanız şüphesiz siz de müşriklerden olursunuz." (En'am: 121)

"Rabb'inizden size indirilene uyun. O'nun dışındakileri veliler edinerek onlara uymayın." (A'raf: 3)

4 - Kâfirlere yardım etmek, desteklemek, kuvvetlendirmek ve ilerlemelerini sağlamak.
          Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Onlardan bir çoklarının kafirleri veli edindiklerini görürsün. Nefislerinin kendilerine takdim ettiği şey ne kötüdür. Allah onlara gazap etmiştir. Onlar ebedi olarak azap içinde kalacaklardır. Eğer onlar Allah'a, nebiye ve ona indirilene iman etmiş olsalardı, kâfirleri veli edinmezdi. Fakat onlardan bir çoğu fasık kimselerdir." (Maide: 80-81)

5 - Kâfirleri sevmek; İslam düşmanı olmasalar hatta en yakın akrabalar olsalar dahi kâfirleri sevmek, her halükarda küfürdür.[/b][/color]
          Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Allah'a ve ahiret gününe inanan bir milletin babaları veya oğulları veya kardeşleri ya da akrabaları olsa bile, Allah'a ve rasulüne karşı gelenlere sevgi beslediklerini asla göremezsin. İşte Allah imanı bunların kalplerine yazmış ve katından bir nur ile onları desteklemiştir..." (Mücadele: 22)

          Rasulullah (s.a.s) şöyle buyuruyor: "Kişi sevdiğiyle beraberdir." (Buhari, Müslim)

          "Kişi sevdiğiyle beraber haşrolunur." (Taberani sahih senedle rivayet etti.)

         "Din Allah için sevmek ve Allah için buğzetmekten ibarettir." (Ahmed, Hâkim rivayet etti ve sahih dedi.)

6 - Kâfirlere itibar etmek, kıymet vermek, yüceltmek, övmek, faziletlerini yaymak, saygı göstermek, ikramda bulunmak, güler yüz göstermek, iyi davranmak:

           Rasulullah (s.a.s) şöyle buyuruyor: "Münafıklara "efendi demeyin." Eğer o "efendi" değilse, Allah'ı kızdırmış olursunuz." (Ebu Davud, Nesei)

         "Yahudi ve hristiyanlara ilk olarak siz selam vermeyin. Şayet yolda onlarla karşılaşırsanız, onları yolun en dar kısmından gitmeleri için sıkıştırın." (Müslim, Tirmizi)

          "Mü'minlerden başkasını dost edinme! Allah'tan korkanlardan başkasına yemeğini yedirme!" (Sahihi İbni Hibban)

7 - Kâfirleri idare etmek için İslam'ın yasakladığı konularda onların isteklerine göz yummak, geçiştirmek ve onlarla uzlaşmak:
          Allah (c.c) şöyle buyuruyor:"Onlar isterler ki, sen onlara (dininden) taviz veresin de, onlar da sana taviz versinler." (Kalem: 9)

8 - Kafirleri sırdaş edinmek, güvenmek, gönlünü onlara açmak, haşır neşir olmak ve yakınlık göstermek.
           Allah (c.c) şöyle buyuruyor:"Ey İman edenler! Kendinizden olanlardan başkasını sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten geri durmazlar. Sizin hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Kin ve düşmanlıkları ağızlarından belli olmaktadır. Kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünüyorsanız, sizlere ayetlerimizi açıklamışızdır." (Al-i İmran: 118)

          Resulullah (s.a.s) şöyle buyuruyor: "Sizden biri kiminle dostluk bağı kurduğuna dikkat etsin. Zira kişi dostunun dini üzerindedir." (Ebu Davud, Tirmizi, Ahmed)

9 - Kâfirleri müslümanlara tercih etmek.
         Müslümanlara faydalı olacak dünyevi ilimleri öğretecek Müslümanlar varken kâfirleri tercih etmek, Müslüman muhasebeci varken kafir muhasebeci tutmak, Müslüman işçi varken kafir işçi çalıştırmak, Müslüman doktor varken kafir doktora gitmek küfürdür.
         Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Mü'minler mü'minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler..." (Ali İmran: 28)

10 - İslam'ın menfaati söz konusu olmadığı veya müslümanlarla oturma imkânı olduğu halde kâfirlerle ikameti tercih etmek, küfür ve şirke düşme ihtimalının yüksek olduğu yerde MÜSLÜMANLARIN OLDUĞU YERE HİCRET ETMEMEK:
        Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Nefislerine zulmedenlerin canlarını aldıkları zaman melekler: "Ne yapıyordunuz?" deyince: "Yeryüzünde biz zayıf kimselerdik" derler. Melekler de: "Allah'ın arzı geniş değil miydi? Hicret etseydiniz" derler. İşte onların barınacakları yer cehennemdir. O ne kötü dönüş yeridir." (Nisa: 97)

          Resulullah (s.a.s) şöyle buyuruyor: "Kim müşriklerin topluluğuna girer ve aynı yerde yerleşirse, o da onlar gibidir." (Ebu Davud, Tirmizi)

         "Allah, müşrik olan bir kişinin Müslüman olduğu zaman şirk topluluğunu bırakıp da İslam topluluğuna geçmedikçe hiçbir amelini kabul etmez." (İbni Mace)

11 - Kâfirlerin küfürlerine rıza göstermek,yardımcı olmak:
       Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Allah size Kur'an'da: "Allah'ın ayetlerinin inkar edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, başka bir söze geçmedikleri müddetçe o kafirlerle oturmayın. Aksi halde siz de onlar gibi olursunuz" diye hüküm indirdi. Muhakkak ki Allah münafıkların ve kafirlerin hepsini cehennemde toplayacaktır." (Nisa: 140)

12 -Kâfirlere meyletmek, onlardan yana olma eğilimini sürdürmek, onların başarılarına sevinip, hoşnut olmak, başarısızlıklarından dolayı üzülmek:
       Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Zalim (kâfir)lere asla meyletmeyin. Aksi takdirde cehennem ateşi size dokunur. Sizin Allah'tan başka dostunuz yoktur. Sonra yardım görmezsiniz." (Hud: 113)

13 - Kâfirlere benzemek, onların giyim kuşam ve modalarını taklid etmek:
          Kâfirlerin dini inançlarından kaynaklanan herhangi bir adet ve alışkanlığı yapmak, modalarını takip etmek, sırf kâfirlere benzeme niyetiyle kâfirlerin giydiği herhangi bir elbiseyi giymek, bu niyetle saç şeklini onlara benzetmek veya bu niyetle onların kullandığı sözleri kullanmak küfürdür.

         Resulullah (s.a.s) şöyle buyuruyor: "Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır." (Ebu Davud)

14 - Kâfirlerin gruplarına, partilerine, kuruluşlarına üye olmak, Müslümanlara ait haberleri ve sırları onlara aktarmak, onların saflarına katılıp Müslümanlara karşı savaşmak.

15 - Şirk, küfür ve zulümlerinde kâfirlere yardım etmek, desteklemek ve zafere ulaşmaları için yanlarında yer almak, ordularında askerlik yapmak.                       
       
         Bu sayılanların dışında onlarca vela kapsamına giren küfür ameli vardır. Burada verilmek istenen şey bariz bir şekilde olan ve diğerlerine de zemin teşkil eden küfür amelleri öene çıkarılmıştır.

           Ayet-i Kerimeler ve Hadisi Şerifler VELA/DOSTLUK kavramını net bir şekilde ortaya koymaktadırlar. Dinini ciddiye alanlar için anlaşılmayan bir durumun olduğunu zannetmiyorum. Ama İçinde nifak bulunduranlara gelince hangi delili getirirsen getirelim yine de bir kulp bulurlar. Onların sorunu delil değil başka hastalıklardır. Bu tarih boyunca böyle olmuştur. Ayet ve hadislerden açığa çıkan net anlayışları tatbikat sahasına geçirince  olabilecek menfi durumlara (ki bu durum her kişide değişiklik arzeder) İmanen ve İlmen hazır olmayanlar elbette ayan beyan delillerle tatmin olmaları mümkün değildir. Aradıkları şey batıllarını kamufle edecek sapık görüşlerdir.
Düşmanlık sadece kafirleredir

Yardım dilenecek sadece ALLAH’dır